ISTORIJA DCHT-A U KRATKO

Sve je pocelo 2006 godine sa sajtom CmokRadio.com. Ideja za stvaranje On-Line Radija je dosla vrlo spontano. Posle kratkog vremena je pao dogovor za pravljenje CmokRadia.

Posle godinu dana uspesnog rada CmokRadia upoznali se novi poznanici preko interneta. Sa jednim Adminom koji je tada imao On-Line Kviz na IRC(Chatu) smo od samog pocetka imali fer i korektan odnos tako da smo postali jako dobri prijatelji i saveznici.

Tada smo dosli do price da se napravi zajednicki IRC-Server.

Pocetkom 2008 godine je IRC-server posle dugog testiranja sigurnosti i uopsteg servera poceo sa javnim radom. Kada smo videli da nam je islo dobro prosirili smo mrezu, dosao “irc.dcht.net” koji je bio povezan sa “irc.dcht.org”.

Osnovni cilj DCHT-a tada je bio, zaustavljanje cyber zlocina.

Bila je to jedna velika mreza koja je imala i svoj support sajt. Mreza je skoro godinu dana radila posle cega je usled neslaganja clanova Administracije ugasena.

U svim ovim godinama je skupljeno mnogo znanja oko web dizajna, kompjuterske i serverske sigurnosti, programiranja, kao i u radu sa ljudima, ne samo na osnovi interneta vec i u svakodnevnom zivotu.

Krajem 2015 godine je obnovljen DCHT od mnogih bivsih clanova.

ZASTO DCHT

Nase iskustvo i znanje nam omogucava da kompetentno pomognemo svima onima kojima treba pomoc oko racunara ali i onima koji imaju zelju nesto da nauce i razviju a neznaju kako postici taj cilj.

Mi gledamo i na malog coveka, ne samo na velike kompanije i profite, zato cemo vrlo rado deliti nas know-how i svako pitanje je, ma koliko da bude cudno, dobro doslo jer je nasa filozofija da glupih pitanja nema – postoje samo glupi odgovori.

Za sve ovo vazi da mi razumemo potrebu za poverljivosti i fleksibilni smo u nacinu kojim radimo.

 

Ovim putem zelimo da se zahvalimo,

svima koji su nam ukazali poverenje svojim ucescem u izgradnji ovog projekta, jer je svaka poruka i poseta znak da ovaj projekat vredi, i predstavlja podsticaj nama u urednistvu da nastavimo dalje. Zajedno cemo nadciniti ovaj projekat i sajt jos boljim.

Sa punim postovanjem, zahvaljujemo se na saradnji, poverenju ili poseti nasem web sajtu.

NASE ISKUSTVO

Volimo da uzmemo ideje i da ih pretvorimo u realne aplikacije. Mi smo strastveni, kreativni i imamo skoro 10 godina iskustva kao tim za razvoj aplikacije i administracije mreze i servera. Za svaku implementaciju je potrebno imati dobre tehnoloske vestine. Mi smo u stanju da izvrsimo najslozenije i ambiciozne projekte.